Manege Gasselte

Manege Gasselte is gelegen boven op de Hondsrug, aan de rand van het mooie Drentsche esdorpje Gasselte met bijna 1000 inwoners.
De tijd heeft hier, zo het lijkt even stil gestaan. Het Lutkenend, met z'n mooie rietgedekte oude boerderijen en oeroude bomen behoort tot de mooiste straatjes van nostalgisch Drenthe.
Gelegen aan de Drentsche staatsbossen, is Manege Gasselte direct aangesloten op meer als 120 kilometer ruiterpad, waar men zonder kaart of GPS als vreemdeling direct zou verdwalen. Over heel Drenthe ligt zelfs meer als 1000 km. ruiterpad, wat ook weer makkelijk aangesloten bereikbaar is via het ruiterpadnetwerk rondom Manege Gasselte.
Het zijn de heidevelden, de bossen, de vennetjes, de zandverstuivingen en de onmetelijke stilte die dit gebied zo uniek maken. Uren  kan men hier dwalen zonder stad, fabriek of dorp tegen te komen.

Manege Gasselte is een echt familiebedrijf , waar sfeer, welzijn , kwaliteit, vriendschap en respect hoog in het vaandel staan.
Opgericht in  1979 en vanaf 1987 op deze locatie,  heeft het bedrijf zich in de loop der jaren ontwikkelt tot een veelzijdig hippisch centrum waar praktisch alle takken van paardensport samenkomen.
De Federatie van Nederlandse Rijscholen beoordeelt Manege Gasselte met 4 sterren.

Van jong tot oud, recreatief of wedstrijd gericht, dressuur of springen, binnen of buiten, onder het zadel of mennen, voor elke richting of elk niveau is gediplomeerde instructie aanwezig.
Ook voor mensen met een beperking of voor mensen in zorg of dagbesteding is er een warm welkom plekje.
Manege paarden en pony's en prive viervoeters  kunnen gestald en/of geweid worden.
16 hectare veilig verdeeld in eigen stukken weiland staan de kleine 100 aanwezige paarden ter beschikking.
De waterpartij op eigen land is een welkome afwisseling voor paard en ruiter. Manege Gasselte beschikt tevens over een luxe groepsaccommodatie die afzonderlijk te huur is..
Zomers vinden hier de pony kampen plaats, daarnaast vinden veel gasten hier onderdak voor een luxe ( meerdaags) arrangement.

U bent van harte uitgenodigd om een een bezoek te brengen, u bent meer dan welkom!

Wel willen wij u er op attenderen dat wij werken in en voor het welzijn van de paarden. Hierdoor hanteren wij een maximaal gewicht van 95 kilo, voor de ruiter. 

 

Bekijk een filmpje over omgeving Aa en Hunze:
 

 

 

Bekijk een luchtfimpje over Manege Gasselte:

 

 

Page_afbeelding: