FNRS en veiligheid

Het FNRS ruiterbewijs
Op aanvraag. Bij voldoende deelnemers is er de mogelijkheid tot het behalen van het ruiterbewijs.
De kosten worden dan ook besproken.

Veiligheid
Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor u een aantal belangrijke adviezen over uitrusting en lessen en de regels op een rijtje gezet. Volgt u deze adviezen op, zodat u ongevallen kunt voorkomen en meer kunt genieten van de paardensport!

Ons bedrijf is beoordeeld op kwaliteit en veiligheid met maar liefst 4 FNRS sterren.

Veiligheidshelm
Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het  dragen van een veiligheidshelm, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde schaal en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting.

Rijkleding
Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goed laarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten.

Draag daarom altijd:

  • (Rij) laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes met chaps en let op een goede pasvorm.
  • Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien. Onderkleding en met de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. Bedenk bij de aanschaf van een echte rijbroek dat voor wedstrijden een bepaalde kleur verplicht is.

Paardrijlessen
Les nemen is zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe u met hem om moet gaan, wilt u de kans op ongevallen zoveel mogelijk beperken. En hoe u met een paard omgaat leert u, naast gewoon paardrijden, tijdens de lessen. Goede gediplomeerde instructeurs zijn een voorwaarde voor verantwoorde lessen.

Regels
Bij iedere manege gelden regels. Onze huisregels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buitenrijden kunt u lezen op de diverse posters en in de diverse folders.
Ook is er een PDF beschikbaar met de regels.

Meld gezondheidsklachten
Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat ons personeel/ onze instructeurs hiervan op de hoogte zijn. In geval van nood weten zij hoe te handelen.

FNRS.
Wij zijn een  FNRS vier sterrenbedrijf,  wat voor u een zekerheid voor kwaliteit is. U kunt voor slechts € 26,- per jaar lid worden van Federatie van Nederlandse Rijscholen (FNRS). U komt dan in het bezit van een ruiterpaspoort, wat naast een verzekering, vele andere voordelen biedt. Tevens ontvangt u 6 x per jaar een leuk paarden informatieblad thuis. Het aanmeldingsformulier hiervoor krijgt u van ons mee naar huis. Bestudeer het even, het is echt de moeite waard!

Klik voor meer informatie over het ruiterpaspoort.

Heeft u een klacht over onze naleving van de veiligheidseisen? Vul dan dit formulier in.

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan het contactformulier in.